Heerlijk & eerlijk brood bestellen?

Alles over Doorb

De bezorgdienst van de lokale bakker

Wat is Doorb?

Doorb is een webplatform en bezorgdienst van vers brood van lokale bakkerijen. Het is opgezet omdat veel mensen wel elke dag vers brood van de bakker zouden willen eten, maar door werk en gezin is het vaak niet mogelijk om naar de bakker te gaan. En daarom eet 70% van alle Nederlanders supermarktbrood. Dat is gemakkelijk om te kopen, maar een stuk minder lekker en minder gezond! En het heeft als effect dat ‘het bakkertje op de hoek’ uit het straatbeeld aan het verdwijnen is en dat vinden wij echt heel erg jammer.

Hoe werkt het?

Voer je postcode en huisnummer in op www.doorb.nl en je ziet welke bakker bij jou in de buurt met ons meedoet. Stel eenvoudig je abonnement samen door producten en leverdagen te kiezen. Betaal eenmalig 1 cent per iDeal en daarna schrijven we de bedragen voor geleverd brood per incasso van je rekening af.

Waarom een abonnement?

Veel gezinnen met schoolgaande kinderen hebben een voorkeur voor een bepaald soort brood. Zij willen dat brood altijd in huis hebben en hebben geen zin of geen tijd om elke dag opnieuw een bestelling door te geven. Wij willen meer gemak bieden dan de supermarkt en dus sluit je bij ons een abonnement af; 1 keer invoeren en je hebt er geen omkijken mee naar. Uiteraard kun je altijd wijzigen en pauzeren.

Abonnement opzeggen

Wij willen benadrukken dat je bij ons nergens aan vast zit, je kan dagelijks opzeggen door te mailen naar info@doorb.nl Wij zullen je opzegging direct verwerken en dit via de mail bevestigen.

Wel zijn wij geholpen als wij de reden van de opzegging mogen ontvangen. Wellicht kunnen wij dit meenemen om onze service te blijven verbeteren.

Wat kost een broodabonnement bij Doorb?

Je betaalt dezelfde broodprijs als in de winkel, plus bezorgkosten. De bezorgkosten zijn € 3.21 per week. Hiervoor komen we het 6 dagen per week bij je brengen (minder vaak kan uiteraard ook). Voor de bezorgkosten maakt het niet uit of je een halfje of 5 broden bezorgd krijgt.

Hoe betaal ik het broodabonnement?

Bij je eerste bestelling betaal je € 0,01 met iDeal. Zo verifiëren we je rekeningnummer zodat we later het geleverde brood kunnen incasseren. Vervolgens worden de abonnementskosten en de kosten van het geleverde brood per SEPA incasso van je rekening afgeschreven.


De kosten van het bezorgde brood plus de bezorgkosten á € 3.21 worden wekelijks achteraf op zondag of maandag geïncasseerd o.v.v. "Doorb geleverd brood".

Moet ik thuis zijn/ open doen voor de bezorger?

Nee, je hoeft niet thuis te zijn en ook niet open te doen voor de bezorger. Het brood wordt in waterdichte verpakking aan de deur gehangen. Het is ook mogelijk om afspraken te maken met de lokale bezorger om het brood bv. in een schuur te leggen.

Hoe laat wordt het brood bezorgd?

Wij streven ernaar het brood ma-vr vóór 7.30 uur bij je bezorgd te hebben, op zaterdag vóór 8.30 uur. In sommige gemeentes lukt het de bakker niet om het zo vroeg het brood klaar te hebben, dan heb je het brood uiterlijk om 7.30 uur aan de deur hangen.

Waarom bezorgen jullie niet in mijn woonplaats?

Doorb.nl is een nieuw initiatief met de ambitie om in heel Nederland bakkers aan ons te verbinden. Wil je dat we ook een bakker in jouw gemeente aansluiten? Stuur even een mailtje aan info@doorb.nl

Wat doe ik als het brood niet/ niet op tijd bezorgd is?

Laat het ons weten via een van de volgende kanalen:

Hoe kan ik het abonnement stoppen/ pauzeren?

Log in op je account en pauzeer per dag, of voor zolang je wilt. We hanteren geen opzettermijn. Opzeggen bij Doorb is niet nodig, mocht je een maand geen bestelling plaatsen dan zullen we voor die maand geen bezorgkosten in rekening brengen.

Wordt er ook op zondag bezorgd?

Indien jouw lokale bakker ook op zondag wil bakken dan heb je geluk! Doorb.nl ondersteunt dit dan ook.

Heerlijk & eerlijk brood bestellen?